PROGRAME DE FINANȚARE

TIP DE PROPRIETATE:

Societate pe actiuni

INFIINTARE:

1977

NUMAR DE ANGAJATI:

480

CIFRA DE AFACERI 2018:

15 milioane EUR

ACTIONAR MAJORITAR:

Chropynská Group, A.S.

CERTIFICARE:

ISO 9001: 2015 • ISO 14001: 2015 • TÜV EN ISO 3834-2

Ramira – despre noi

Ramira este unul dintre cei mai importanti furnizori de dispozitive de sudura din Romania pentru industria auto,

o companie al carei renume este consolidat de grupul din care face parte de la inceputul anului 2013 – Grup Chropynska

Grupul numara peste 1000 de angajati, dintre care 480 sunt ai Ramirei.

1977

Infiintata in 1977 sub denumirea de „Intreprinderea de Masini Unelte, Accesorii si Scule” – IMUAS – cunoscuta ulterior de beneficiari sub numele de „Ramira”, cu unic actionar statul roman, compania a fost una dintre cele mai renumite producatoare si exportatoare in contructia de masini – de honuit, alezat, mortezat si ascutit, cu accesoriile si uneltele aferente. In 1990 societatea numara peste 3000 de angajati.

2000

In anul 2000 firma a fost preluata de Grupul Izoterom Baia Mare ca actionar majoritar. Acesta a inceput un program de investitii si reorganizare, constand in achizitii de echipamente pentru productie.
Intrarea in randul furnizorilor industriei auto europene din anul 2002 a determinat cresterea cifrei de afaceri si a numarului de angajati, acestia ajungand de la 50 la 340 in anul 2008.

2013

Preluarea integrala a societatii Ramira in 2013 de catre grupul ceh Chropynska a fost solutia pentru restabilirea finaciara si pastrarea firmei in randul furnizorilor din industria auto.

2018

Patronatul ceh, cu o viziune pe termen lung, a finalizat proiectele de investitii incepute, si in acelasi timp, a derulat altele noi, constand in achizitia de utilaje performante pentru prelucrari si control, amenajarea spatilor de productie, crearea conditiilor moderne de munca, a spatiilor de instruire pentru angajati si promovarea firmei pe piata de profil, asa incat astazi Ramira se bucura de apreciere ca furnizor in industria auto mondiala.

‘‘

“Suntem prezenti in industria de automobile de peste 15 ani, cu o experienta de peste 40 de ani in constructia de masini

si echipamente. Bazandu-ne pe valorile companiei – responsabilitate, integritate si flexibilitate –

construim performanta specifica unei firme cu un nivel ridicat de inginerie, care indeplineste cerintele de integrare a industriei in conceptul Industry 4.0.

Dezvoltarea noastra tehnologica ne-a impus o performanta profesionala de exceptie.

Toate aceste asigura competivitatea si calitatea produselor furnizate.”

– Ing. Karl- Josef Heinrich, Director General.